Kuinka valokuvata kotiasi Instagramille

by Dacre Pallas

Internetin ansiosta meillä on nykyään taipumus jakaa melkein kaikkea. Kaikki siitä, mitä sinulla oli lounaalla, nykyiseen mielialaasi on ruokaa Instagramille tai Twitterille, ja oikeastaan ​​on hyvin vähän asioita, joita ei voida näyttää hyvällä kameralla ja sosiaalisen median tilillä.
Silloin on järkevää ajatella, että sisustussuunnittelu saattaa löytää tiensä myös verkkoon. Nähdessä, kun panostamme suurimmaksi osaksi ponnisteluihin ja työhön kodeissamme, jotta voimme tehdä vaikutuksen kiertäville vieraille … miksi odottaa? Miksi ei vain esitellä uutta olohuonetta ja saada se verkkoon, jotta kaikki näkevät sen nyt?
Ja jos olet tyytyväinen kodin ulkoasuun, niin sen jakamiseen on paljon tiloja. Instagram on tietysti suosittu vaihtoehto, mutta sitten on myös muita paikkoja, joita voit jakaa, kuten Reddit (omistetuilla ‘sub-Reddits’illä kodinsuunnitteluun jne.) Ja kuten Facebook.
Sen näyttäminen hyvältä
Ongelmana on, että ihmiset eivät useinkaan osaa kaapata sisustustaan ​​hyvin kameraan, ja voivat sellaisenaan tehdä siitä näyttävän tylsältä tai vaikutuksettomalta, vaikka todellisuudessa se on hyvin silmäänpistävä.
Joten miten varmistat, että suunnittelusi näyttää valokuvilta yhtä hyvältä kuin “lihassa”?
Ensimmäinen vinkki on varmistaa, että valaistus on oikein. Jos kuvasit henkilöä, harkitsisit valaistusta ja tapaa, jolla se määrittelee heidän kasvonsa piirteet. ‘Rembrandts-valaistus’ on haluttu vaikutus, kun kasvot ovat valoisia 45 asteen kulmassa.
Samaa tulisi harkita, kun valokuvaat huoneitasi. Ajattele, mihin valo tulee ja miten se tuo esiin huoneesi tai luo varjoja. Etsi suurta kontrastia ja vältä valonlähteiden kuvaamista suoraan – niiden on parempi tulla takanasi (vaikka varjosi jää pois!). Ajattele myös tunnelmaa, jota yrität kaapata – “kodikas” huone voi toimia paremmin useilla pienillä valoilla, kun taas tilava asuintila näyttää paremmalta tasaisemmalla (tasaisemmin jakautuneella) valolla.
Kameran käyttäminen
Käyttämälläsi kameralla voi myös olla suuri vaikutus ottamiesi valokuvien laatuun. Parhaat tietysti ovat DSLR-kamerat, jotka antavat sinulle manuaalisen hallinnan esimerkiksi aukosta ja suljinnopeudesta. Suljinnopeus ei ole suuri ongelma staattisten esineiden kuvaamisessa, mutta polttopisteen vaihtaminen voi olla hieno tapa tuoda esine etualalle ja sumentaa loput korkealaatuisen viimeistelyn aikaan (jos sinulla ei ole DSLR-kameraa, etsi asetusta nimeltä makrot). Laajakulmaobjektiivi on tällä välin hyödyllinen, kun haluat kuvata suurempia kohtauksia ja saada paljon otokseen.
Sävellys
Mieti lopuksi, miten aiot luoda valokuvasi koostumuksen suhteen. Kysy, mikä on keskittymisesi ja kuinka aiot luoda mittakaavan ja syvyyden tunteen sisällyttämällä kuvaan muita elementtejä.

You may also like