Kuinka valita ensimmäinen jousi

by Dacre Pallas

Jousiammunta on yksi katsotuimmista urheilulajeista vuonna 2012. Jousiammuntakaupat ovat saaneet suuren suosion kasvun vuoksi paljon innostusta, kun yhä useammat ihmiset harrastavat urheilua. Tässä on muutama asia, jotka sinun tulisi tietää ennen kuin menet jousiammuntaan noutamaan ensimmäinen jousi.

Oikea tai vasenkätinen

Kuten muutkin laitteet, kuten tietokoneen hiiri, jouset on tehty erikseen erityisesti oikeakätisille ja vasenkätisille. Oikeakätisille seisot vasemmalla jalallasi eteenpäin pitäen samalla keulaa vasemmalla kädelläsi. Vasenkätisille seisot oikealla jalallasi eteenpäin pitäen jousta oikealla kädellä. Useimmissa jousiammuntakaupoissa on enemmän oikeakätisiä jousivarastoja kuin vasenkätisiä jousia, koska suurin osa maailman väestöstä on oikeakätisiä.

Hallitseva silmä

Aivan kuten edellä mainittiin, hallitsevan silmän tunteminen on myös tärkeää. Vain yksi silmästämme on tosiasiallisesti keskittynyt tarkkaan pisteeseen, kun taas toinen silmä lisää kuvaan yksityiskohtia ja syvyyttä.

Hallitsevan silmän määrittäminen on helppoa – muodosta vain timantin muoto sormillasi ja keskity yhteen pisteeseen timantin läpi. Sulje toinen silmä ja tarkkaile. Jos et enää näe merkitystä timantin läpi, toinen silmä on hallitseva.

Jousen valitseminen on helppoa dominoivan silmän ja käden kanssa. Suurin osa asiantuntijoista suosittelee jousen valitsemista hallitsevan silmän sijasta hallitsevan käden perusteella. Syy ei ehkä näytä vakuuttavalta, mutta kokeneet ihmiset ovat väittäneet, että tämä on paras tie.

Piirrä paino

Vetopaino on 28 tuuman pituisen jousen vetämiseen tarvittavan voiman määrä. Yläselän lihasten vahvuus määrää vetopainosi. Aikuisen miehen keskimääräinen vetopaino on 55-65 kiloa. Jos aiot käyttää jousea metsästykseen, saatat joutua tutustumaan maasi vetopainovaatimukseen jousimetsästykseen, koska jokaisen valtion vaatimukset ovat erilaiset.

You may also like