Kuinka säästää omaisuutta matonpuhdistuksessa: 4 piilotettua vaaraa

by Dacre Pallas

On helppo peittää, kun matonpuhdistusyritys lainaa mattojen tekemistä. Asioiden ottaminen omiin käsiisi todennäköisesti menee mieleesi. Tosiaan, DIY-matonpuhdistus säästää rahaa, jos tiedät mitä olet tekemässä. On kuitenkin ainakin neljä piilotettua vaaraa, jotka saavat kiinni epäilyttävistä DIY-matonpuhdistusaineista.
Vaara # 1: Sinulla ei ole ammattilaista
Tärkein tekniikka mattojen ammattimaiseen puhdistamiseen tunnetaan kuuman veden poistona. Lämmitetty vesi, johon on sekoitettu puhdistusliuosta, ruiskutetaan matolle, kun puhdistussauvaa siirretään lattian yli. Sauva imee samanaikaisesti ratkaisun lähes kaiken lian kanssa. Jopa kaksisatan dollarin Hoover-matonpesukone toimii tällä tavalla, mutta tässä on salaisuus: ammattimaiset puhdistusaineet käyttävät erittäin tehokasta puhdistusainetta. Jos ajattelit vuokratut märät pölynimurit leikkaavan sinappia, ajattele uudelleen. Mattiammattilaiset käyttävät tosiasiallisesti kuorma-autoon asennettua puhdistusainetta, joka toimii kaasulla, dieselillä tai nestekaasulla. Näiden koneiden tuottama imu ylittää paljon kaiken, mitä saat kuluttaja- tai vuokratusta mallista. Tämä tekee siivouksesta nopeampaa ja tehokkaampaa. Yksinkertaisesti sanottuna, kamppailet saavuttaaksesi ammattimaisten tulosten kaltaisia ​​koneita, jotka liität pistorasiaan.
Vaara # 2. Uskot myyntikuvia
Yleinen huijaus, jota sekä valmistajat että vuokrausyritykset käyttävät matonpesukoneidensa myyntiin tai vuokraamiseen, on valokuvien lavastaminen. Käyttämällä juuri pudotettua likaa tai mutaa upouusilla matoilla ne luovat illuusion, että heidän koneensa voivat pestä lian vaivattomasti matolta. Jopa vuokrakoneet eivät ole ammattilaatuisia, ja ammattimaista puhdistustulosta on mahdotonta saavuttaa ilman aitoa ammattikonetta.
Vaara # 3. Jätät matot kosteaksi
Jos matot jätetään kosteaksi, ne voivat aiheuttaa hajua ja jopa pilata ne. Kosteus houkuttelee likaa ja bakteereja, kuten hullut ja kosteat matot eivät vain haise pahaa – niistä tulee myös likaisia. Pahimmat tulokset ovat, että kosteat matot kehittävät homeita, kutistuvat ja muuttuvat nopeasti uudelleen. Muotin poisto maksaa tuhansia dollareita, kun home itiöt liikkuvat kiihtyessään ja lisääntyvät nopeasti. Jos jätät matot kosteaksi, joudut ehkä vaihtamaan ne, jos niissä kehittyy hometta. Ammatilliset matonpuhdistusaineet käyttävät valtavia imupuhaltimia saadakseen matot kuiviksi. Jos päätät puhdistaa omat matot, sinun kannattaa vuokrata imupuhallin.
Vaara # 4. Käytät väärää puhdistusainetta
Lue aina matotakuu tai hoito-ohjeet ennen puhdistamista. Yksi erityinen vaara on väärän puhdistusaineen käyttö, varsinkin jos maton kuidut ovat herkkiä, kuten villa. Korkean pH: n puhdistusaine poistaa maaperän maton kuidusta, mutta voi kemiallisesti polttaa kuidut. Et voi nähdä vaurioita aluksi, mutta matot ovat alttiimpia vaurioille.
Johtopäätös
Kun ymmärrät DIY-matonpuhdistuksen vaarat, voit aloittaa ammatillisen matonpuhdistuksen edut hieman paremmin. Yhteenvetona sinun on tarkistettava maton hoito-ohjeet, opittava laitteiden käyttö ja varmistettava, että tuuletat matot huolellisesti. Jos sinulla on kokemusta mattojen puhdistamisesta, jätä meille kommentti alla ja kerro kuinka teit sen!

You may also like