Haasteita espanjankielisille englannin oppimiselle

by Dacre Pallas

Espanjan äidinkielenään puhuvat ovat suurimpia kieliryhmiä, jotka oppivat englantia. Tämä pätee erityisesti siksi, että Yhdysvalloissa on paljon espanjankielisiä. Mitkä ovat haasteet, joita espanjan äidinkielenään puhuva saattaa kohdata englantia opiskellessaan? Tässä on joitain esimerkkejä:

• Äänettömät kirjaimet – espanjaksi sanat kirjoitetaan ääntämisen aikana. Joten käsite hiljaisista kirjaimista ja niiden ääntämättä jättämisestä saattaa olla joillekin espanjan äidinkielen puhujille vaikea ymmärtää. Ja englanninkielisessä sanastossa on niin paljon sanoja, joissa on äänettömiä kirjaimia.

• Supistukset – supistukset ovat haaste paitsi espanjan äidinkielenään myös muille, jotka eivät puhu englantia. Joskus espanjankielisillä on vaikeuksia lopettaa lausuttujen sanojen sanominen. Ja joskus unohdetaan, milloin välimerkit laitetaan.

• Homonyymit – Homonyymit ovat sanoja, jotka kuulostavat samalta, mutta kirjoitettu eri tavalla. Jälleen, ne ovat haaste espanjankielisille, koska espanjan sanat kirjoitetaan samalla kun ne lausutaan. Siksi monilla on vaikea oppia eroa ”pääoma” ja ”pääkaupunki” tai sinun ja ”olet”.

• Sanajärjestys – Espanjan kielen adjektiivien oletetaan olevan niiden kuvaamien substantiivien perässä. Mutta englannin kielellä adjektiivit ovat substantiivien edessä. Niinpä monet espanjankieliset sanovat usein substantiivinsa ennen adjektiivia.

• Sukupuoli – espanjankieliset sekoittuvat usein sukupuoleen liittyviin sanoihin. Nämä ovat sanat “hän” ja “hän”, “hi” ja “hän”. On yksi sana, joka viittaa sekä maskuliiniseen että feminiiniseen espanjan kielellä ja että sana on ‘su’.
Oletko espanjankielinen puhuja ja haluat oppia lisää englannista? Ota Curso de Ingles! Se auttaa sinua oppimaan englantia nopeasti. Jatkuvalla harjoittelulla pystyt voittamaan nämä haasteet oppimalla englantia.

You may also like