4 todistettua tapaa maksaa asuntolainasi ajoissa

by Dacre Pallas

Asuntolainan maksaminen ajoissa ei ole helppo asia. Se vaatii sitoutumista ja kuten olet ehkä arvannut, hyvät kulutustottumukset. Kun se on tehty ajoissa, se ei vain takaa uuden kodin omistajuutta, vaan auttaa myös säästämään tuhansia dollareita. Sinun ei tarvitse edes harkita muita vaihtoehtoja, kuten alennettujen asuntolainojen käyttämistä. Mutta miten maksat asuntolainasi aikaisin? Näin voit edetä siinä.

Valitse kahden viikon välein suoritettavat maksut

Suurin osa lainanottajista ei tiedä, että tämä on vaihtoehto, mutta on. Sinun tarvitsee vain kysyä lainanantajalta, voitko maksaa asuntolainasi osittain kahden viikon välein. Huomaa samalla, että useimmat lainanantajat tuskin sallivat järjestelyä ilmaiseksi. He saattavat laskuttaa sinua tai jopa evätä vaihtoehdon.

Käytä palkkasi korotusta

Hyödynnä bonuksiasi ja vinkkejäsi töissä. Käytä sitten ylimääräistä käteistä ajoissa suoritettaviin maksuihin asuntolainasi kohden. Huomaa, että tämä on käyttökelpoinen vaihtoehto niille, joille on jo taattu korotus. Älä valitse sitä, kun arviointisi on vielä tapahtumassa.

Pyöristä maksut

Oletetaan, että olet asettanut budjetin asuntolainan takaisinmaksulle 349 dollariin, on parasta pyöristää se 400 dollariin. Tämä vähentää merkittävästi asuntolainan kestoa ja antaa sinun säästää paljon rahaa. Sinun on kuitenkin oltava varma, että sinulla on varaa lisämaksuun.

Valitse jälleenrahoitus

Jos sinulla on 30-vuotias asuntolaina, muunna se 15-vuotiseksi. Jälleen on oltava varma, että sinulla on varaa jälleenrahoitukseen. Vaihtoehto toimii hyvin niille, joilla ei ole taloudellisia velvoitteita täyttää maksamansa asuntolainan lisäksi. Ajattele sitä. Jos sinulla on 20 vuotta vanha asuntolaina, jonka arvo on 250 000 dollaria, maksat 5%. Mutta 15-vuotiaalla asuntolainalla maksat vain 2,63% korkoa. Tämä tarkoittaa, että säästät 178 000 dollaria korkomaksuista.